mandag den 30. september 2013

Rugbrød

Mmm, der er ikke noget så lækkert som friskbagt rugbrød, og det har jeg netop lavet :)
Det er en opskrift fra min venindes svigermor, og den giver et virkelig lækkert rugbrød.

Opskriften lyder på;

120g surdej opløses i 3/4 liter lunken vand og 1½ spsk salt. Herefter tilsættes;

125g solsikke kerner
150g skårne eller knækkede rugkerner
75g rugmel
350g hvedemel
100g hørfrø


 Det hele røres sammen og hæver ved stuetemperatur i 24 timer.

Herefter tilsættes;

1/4 liter vand
500g rugmel

Det røres sammen til det minder om 'stiv havregrød'

Tag nu 120g dej fra (surdej til næste brød) kom 1½ spsk salt over, og stil i køleskabet (kan holde sig 3 uger i køleskab).
Fordel den resterende dej i rugbrødsform/e. Lad det hæve ved stuetemperatur i 5 timer


Bag det i 1½ time ved 200 grader c. alm. ovn, et voila!....


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...