Mmm, der er ikke noget så lækkert som friskbagt rugbrød, og det har jeg netop lavet :)
Det er en opskrift fra min venindes svigermor, og den giver et virkelig lækkert rugbrød.
Opskriften lyder på;
120g surdej opløses i 3/4 liter lunken vand og 1½ spsk salt. Herefter tilsættes;
125g solsikke kerner
150g skårne eller knækkede rugkerner
75g rugmel
350g hvedemel
100g hørfrø
Det hele røres sammen og hæver ved stuetemperatur i 24 timer.
Herefter tilsættes;
1/4 liter vand
500g rugmel
Det røres sammen til det minder om 'stiv havregrød'
Tag nu 120g dej fra (surdej til næste brød) kom 1½ spsk salt over, og stil i køleskabet (kan holde sig 3 uger i køleskab).
Fordel den resterende dej i rugbrødsform/e. Lad det hæve ved stuetemperatur i 5 timer
Bag det i 1½ time ved 200 grader c. alm. ovn, et voila!....
Ingen kommentarer:
Send en kommentar